The Sandman

Dream förväxlas med sin syster Death och blir tillfångatagen av en man som vill leva för evigt. The Sandman är ett grafiskt konstverk i elva delar.

Dream, Sandman eller Morpheus, vad man än vill kalla honom är det han som härskar över våra drömmar. Han är en av the Endless, sju varelser som alla är personifieringar av begrepp. Till skillnad från gudarna, som är beroende av människors tro på dem, har the Endless funnits sedan tidens begynnelse och kommer att finnas till tidens slut.

Men Dream blir av misstag tillfångatagen och inspärrad av en trollkarl som försöker betvinga döden. När han efter många år väl slipper ut måste han återerövra sin roll som drömmarnas furste.

Serien består av elva böcker som i sin tur innehåller många separata, nästan fristående delar. Även om den gemensamma nämnaren är Dream berättas hans historia till stor del utifrån den bild de han möter får av honom. Med mycket bra tecknare och fantastiskt språk skapar Neil Gaiman med the Sandman en version av vår värld där verklighet och myt flyter ihop till en fulländad helhet.

I serien ingår följande elva delar:
Preludes & Nocturnes Doll’s House
Dream Country
Season of Mists
A Game of You
Fables & Reflections
Brief Lives
World’s End The Kindly Ones
The Wake
Endless Nights

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 18 april 2007