The night circus

En bok för dig som vill förlora dig i en magisk värld för en stund.

Dottern till den kände illusionisten Hector Bowen dyker plötsligt upp på hans tröskel efter en föreställning. Det är tydligt att Celia, som hon heter, har mycket magi inom sig trots att hon bara är sex år. Hon får genast börja att träna på sina förmågor.

En unik cirkus

Hector Bowen ser en möjlighet att använda sin dotter för sina egna intressen. Han kontaktar den mystiske A.H. som i sin tur letar rätt på en pojke på ett barnhem för att träna honom i magi. Pojken kallar sig Marco. De båda barnens öden förseglas; de ska duellera inom magi.

Ett tiotal år senare skapas en unik cirkus. En färgstark liten grupp står bakom idén. Cirkusen är genomtänkt in i minsta detalj och intrikat konstruerad. Kanske är det så att den inte riktigt är av denna värld.

En livsavgörande duell

Cirkusen Le cirque des rêves blir som en sagovärld som reser runt och erbjuder vanliga människor en chans att förlora sig själva i en värld där det inte tycks finnas några gränser för vad som är möjligt. Den är ett hav av drömlika tält, tjockt siden, koladoppade äpplen, halsbrytande upplevelser och omöjliga möjligheter.

Det visar sig också bli arenan för den fantastiska magiduell som kommer bli ödesdiger och livsavgörande för fler människor än Marco och Celia.

The night circus är en värld av fantasi och magi att förlora sig i. Den rymmer romantik, drömmar och fantastiska miljöer. Du bör kanske vara sugen på fantasi och svärmeri för cirkus och illusionister för att riktigt uppskatta denna bok.

 

 

Cirkus Blomstertid

Skrivet av: Hans Millgård

En cirkus kommer lastad med akrobater, sågspån och upplevelser. En vår ser Hans Millgård cirkusens ankomst som ett säkert sommartecken och han minns den gång då två elefanter stod kopplade utanför Konsum på Grisbacka i Umeå.

Böcker att återvända till

Skrivet av: Hanne Eklund

De är inte många men de finns. Böckerna som du genast vill läsa om när sista sidan är utläst.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 19 juni 2015