The interestings

Sex tonåringar träffas på ett sommarläger. Vi får följa deras vänskap genom livets väntade och oväntade vändningar.

Det är sommaren 1974. Jules, Ash, Ethan, Goodman, Cathy och Jonah lär känna varandra på ett läger för skapande ungdomar. De blir en egen enhet som ses så ofta de kommer åt.

Vänskapen består

För Jules blir det en biljett in till ett sammanhang hon inte riktigt tillhör. Hennes vänner räknas till de populära, själv är hon alldaglig. Jules bor i en småstad, de andra i New York.

Efter lägersomrarna fortsätter de att ses. Ofta i Ash och Goodmans föräldrars lägenhet vid Central Park. En nyårsafton händer något som förändrar gruppens dynamik och sammansättning för alltid. Kvar blir bara fyra av de sex.

Vårt enda liv

Vi följer dem genom livet, under universitetsåren, i jakten på ett yrkesliv, efter kärlek, medan de blir äldre. Den första sommaren kommer fortsätta påverka deras inbördes relationer. Svårigheten med att bryta med de förutsättningar vi föds med och vad som drabbar en i unga år är påtaglig.  

The interestings bär på en svag känsla av vemod. Från åren som rusar förbi och det krassa faktum att vi bara har ett liv. Karaktärerna är trovärdigt porträtterade och deras öden stannar kvar efter läsningen.

Frihet

Av: Franzen, Jonathan Tipsat av: Sonja Viklund

Bakom den perfekta familjens fasad finns en avgrund av svek, missförstånd och obesvarade känslor. Jonathan Franzens roman kräver mycket plats, men ger ännu mer tillbaka till läsaren.

American wife

Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Anna Sahlén

En insiktsfull roman som är löst baserad på den tidigare amerikanska presidenthustrun Laura Bushs liv.

The art of fielding

Av: Harbach, Chad Tipsat av: Anna Sahlén

Berättelsen kretsar kring fem personer på Westish College i Wisconsin som kommer att påverka varandras liv för alltid.