The innocent mage

Han kom för att söka rikedom, men det han skulle finna var sitt öde.

Asher är fiskare som sin far och det är inget dåligt liv, men han vill ha mer än vad livet vid kusten kan erbjuda honom. Hans stora planer för honom till staden Dorana. Där& hoppas han kunna tjäna ihop pengar så att han kan erbjuda sin åldrande far ett liv i lyx under hans sista tid.

I Dorana finns de hårt arbetande och magilösa Olken och doraniska kungligheter. Där finns också magiska besvärjare som sedan urminnes tider har skyddat landet Lur från ondskan som finns bakom Muren.

Drömmar och hemligheter

Redan första dagen i staden blir Asher anställd hos den kungliga prinsens stallmästare. Så börjar Ashers färd för att nå sina drömmar. Det han inte vet är att hans ankomst till staden är noga övervakad av ett hemligt sällskap. De har länge väntat på honom och nu planerar de att använda Asher i sina planer.

The innocent mage var en läsupplevelse för mig. Världen den utspelar sig i är väl uppbyggd liksom karaktärerna som genomsyrar den. Det som gjorde läsningen mest njutbar, enligt mig, var den barska och praktiska fiskaren som inte lät någon eller någonting ändra på honom.

Asher är ingen hjälte i skinande rustning och han försöker inte vara det för fem öre. Med sitt barska, rättframma sätt vandrar Asher allt närmare ett öde han inte vet om och till hundra procent inte vill ha.

Det finns en fortsättning på berättelsen om Asher, den boken heter The awakened mage. Båda böckerna finns än så länge bara på engelska.

Mördarens lärling

Av: Hobb, Robin Tipsat av: Sandra

Detta är första boken i en fantastisk fantasy-serie. Magi, strid mellan gott och ont, spänning, maktspel. Ja, allt man kan önska sig!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 3 augusti 2013