The demi-monde

En amerikansk presidentdotter tillfångatas i en simulerad värld, där de farligaste och det sämsta från alla kulturer samlats.

Välkommen till Demi-Monde. Den mest avancerade datasimulationen världen någonsin skådat. Skapat av en brittisk professor på uppdrag av den amerikanska armén. Orsak: USA har kört fast i flera krig i Mellanöstern och behöver ett realistiskt scenario där de egna soldaterna tränas i okonventionell krigföring.

Demi-Monde är fruktansvärt realistiskt …och farligt. Specialkonstruerat för att frambringa det sämsta hos alla världar. Politiska, religiösa och rasliga konflikter är satta till ett absolut maximum. Lägg till detta några av historiens mest ondskefulla personer, som har återskapats i Demi-Monde. Heydrich, Beria, Robespierre och Aleister Crowley har programmerats in med okontrollerade maktbefogenheter.

In i denna mardrömsvärld, där du som besökare kan sluta som ett hjärndött kolli, har på något sett den amerikanske presidentens dotter irrat sig – och blivit tillfångatagen av Heydrichs cyber-nazister. Arméledningen handplockar 18-åriga Ella Thomas. Endast hon har de fysiska och mentala förutsättningar som krävs för att rädda presidentdottern. Belöningen om hon lyckas: fem miljoner dollar. Priset för misslyckande: evig hjärndöd.

 

The Bookman

Av: Tidhar, Lavie Tipsat av: Lennart Kihlberg

Alternativ historieskrivning när den är som bäst. Orphans liv slås i spillror, men vem eller vad ligger bakom?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Lennart Kihlberg den 11 mars 2011