The adventure zone, here there be gerblins

Du som gillar Dungeons and Dragons, roliga poddar och grafiska romaner, detta är boken för dig.

Jag minns inte hur jag hittade podcasten som är förlagan till serien men jag är hemskt glad att jag gjorde det. Har aldrig spelat Dungeons and Dragons, men blivit otroligt sugen efter att ha funnit "The Adventure Zone".

Det började med podden "My Brother, My Brother and Me" där de tre bröderna Justin, Travis och Griffin McElroy på ett humoristiskt sätt svarar på lyssnarfrågor och frågor de hittat online. Deras disclaimer-varning lyder "du får absolut inte göra det vi råder dig om".

När de sedan ville göra ett lite annorlunda avsnitt så tog de in sin far Clint McElroy och spelade lite Dungeons and Dragons. Det blev så populärt att de bestämde sig för att göra även detta till en podd, som de kallade "The Adventure Zone".

Berättelsen går före reglerna

Familjen är inte så noga med reglerna utan spelar så att det blir mer av en berättelse. De agerar även på det sätt de tror blir mest intressant eller roligt, vilket kan vara enormt frustrerande ibland. De håller sig inte heller riktigt till den förskrivna världen, så gillar du inte hissar och månbaser i din medeltida fantasy så är detta kanske inte för dig.

Griffin McElroy agerar spelledare och hjältarna vi får följa är:

"Magnus Burnsides a human fighter. Proficient in battle, carpentry and everything else apparently"

"Merle Highchurch a dwarf cleric. Proficient in healing… supposedly, religion stuff and bleeding"

"Taako an elf wizard. Proficient in spell casting, transmutation and gastronomy"

Äventyret börjar med att de ska hjälpa en av Merles släktingar med "det sista jobbet de någonsin kommer behöva göra" och slutar med att de går med i en organisation, som har målet att rädda världen från att förstöras av sju farliga artefakter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Rebecka Stenmark Persson den 29 april 2019