Teslas vind

När Nick säljer gamla skrotprylar på loppis får han besök av några märkliga män. Prylarna är tydligen inte alls skrot utan fantastiska uppfinningar. Läs första boken i den superspännande, magiska Accelerati-trilogin.

Nick och hans lillebror flyttar med sin pappa till ett mer eller mindre fallfärdigt hus i Colorado Springs. Pojkarnas mamma har nyss dött och sorgen ligger som ett raster över allt.

En lyckad loppis

För att skingra tankarna undersöker Nick vinden. Där finns en massa skrotprylar, så han ordnar en loppis. Som genom ett trollslag kommer det massor med folk och prylarna från vinden går snabbt åt. Gamla skruttsaker, som en rullbandspelare och en antik dammsugare - allt går åt.

Efter loppisen stannar en bil utanför Nicks hus, och några män kliver ur. De tillhör sällskapet Accelerati och blir väldigt upprörda över att alla prylar är sålda. Männen vill absolut köpa tillbaka dem och Nick får deras visitkort.

Märkliga apparater

Nu börjar Nick förstå att prylarna inte var något vanligt skräp. Huset har tillhört en uppfinnare, Nikola Tesla, som skapade de magiska apparaterna. Till exempel en bandspelare som spelar in det du tänker istället för det du säger eller en lådkamera som fotograferar in i framtiden.

Apparaterna får inte hamna i fel händer. Nick och hans kompisar inser att de måste ta upp kampen för att rädda tillbaka föremålen, faktiskt en kamp för att rädda jorden från undergång.

Teslas vind är första delen i en magisk slukarserie, Accelerati-trilogin. Det är äventyr och spänning, magi och fantasi, skolproblem, kärlek och vänskap i bra blandning. Och humor. Mycket bra, med fullt av smarta knäppigheter och galna vetenskapsmän.

Nabus bok

Av: Corder, Zizou Tipsat av: Karolina Nyström

Året är 2046 i London. Lee, ficktjuv och kloakexpert, råkar av misstag stjäla en bok. Snart är han efterlyst över hela London, misstänkt för stöld. Och mord.