Tam, tiggarpojken

Tänk att få sväva fram över marken på en av de stora, vackra drakarna! Men Tam är bara en tiggarpojke. Han vet att han aldrig ens får komma innanför den innersta stadsmuren, där som drakarna och drakriddarna bor.

Jo Salmson har börjat på en ny lättläst fantasyserie, Drakriddare. Jag tycker att den är ännu bättre än hennes förra (Almandrarnas återkomst) och den var ändå mycket bra.
 
Tam Tiggarpojken är första delen och handlar om en hittepojke som vuxit upp med tiggarkvinnan Saria. Nu är Saria död och den snälle bagaren som tagit hand om Tam har flyttat utanför staden. Tam är ensam, frusen, sjuk och hungrig. Han måste stjäla för att överleva.
 
När Rinalder, den rike kryddhandlaren, ska adlas och hans hem ska flyttas tänker Tam passa på att smita innanför stadsmurarna. Planen är gömma sig i allt tumult och försöka komma över en eller annan godbit.
 
Tam har en stark dröm om att få sväva fram över marken på en drake. Varje kväll, så länge han kan minnas, har han stått vid den yttre stadsmuren och sett drakarna komma flygande över slätten. Drakarna är åtta stycken och Tam kan namnet på dem alla.

En andlöst spännande bok!

 

Den försvunna staden

Av: Salmson, Jo Tipsat av: Anna Croné

När den här boken börjar sitter Rian, som är 10 år, ensam, frusen och hungrig i en stuga i bergen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 24 juni 2009