Tack vare Winn-Dixie

Vänskapen med en hund kan få oväntade saker att hända. När 10-åriga Opal får med sig en hund hem från affären börjar hennes liv förändras.

Opal har precis flyttat till Naomi i Florida. Hennes pappa är predikant och de flyttar runt mycket. Opal har svårt att få vänner och hennes pappa jobbar mycket. Han är också ganska sorgsen eftersom mamman lämnade dem när Opal var tre år gammal.

En leende hund

En dag när Opal ska gå och handla på affären kommer hon ut därifrån med en hund. Hunden springer omkring därinne och blir jagad av affärsinnehavaren. Opal låtsas att det är hennes hund och bestämmer sig för att ta med honom hem.

Hunden är inte söt, utan sliten i pälsen och luktar väldigt illa. Men han kan le, och vem kan låta bli att tycka om en hund som kan le? Opal döper honom efter affären - Winn-Dixie.

Till och med pappa tycker om hunden och Winn-Dixie får flytta in i deras husvagn. Tack vare hunden börjar Opal få nya, och oväntade, vänner.

Tack vare Winn-Dixie är en sorglig, glad och varm bok om att vara vänner och bry sig om varandra.

En hund och hans pojke

Av: Ibbotson, Eva Tipsat av: Annika Edlund

Harry har allt man kan tänka sig. Han får det han pekar på utom det han allra mest önskar sig, en hund. Tills en dag när det verkar som om hans dröm ska bli sann. Men hans föräldrar lurar honom och Harry tar saken i egna händer.

Tigern

Av: DiCamillo, Kate Tipsat av: Annika Edlund

Rob är mobbad och ledsen. Sixtine är full av ilska. Mot alla odds blir de vänner och förenas kring tigern som Rob upptäckt i skogen.