Sy monster!

Vem har sagt att gosedjur måste vara nallar eller andra söta små djur? Ett monster kan vara minst lika gosigt och kramvänligt!

I boken Sy monster! finns ett helt gäng färgglada monster som du kan sy själv. Alla monster har namn och en liten historia – här finns den utomjordiska piraten Ned, dinosaurien Dinah, den drakliknande Zoltan och många fler.

Att sy ett monster behöver inte vara särskilt svårt. Monstren i boken är av varierande svårighetsgrad, från nybörjarmonster till sådana som kräver lite erfarenhet av sömnad. Har du inte symaskin går det bra att sy monstren för hand. Till varje monster finns det mönster och sömnadsbeskrivning med instruktiva bilder. Genom att välja tyg, knappar till ögon och andra dekorationer, ger du varje monster en alldeles egen personlighet. Det fina med att sy monster är att de inte behöver bli ”perfekta” – monster kan ju se ut lite hur som helst.

Boken förklarar grunderna i sömnad och broderi på ett enkelt sätt, så även den som våndades inför syslöjden kan våga sig på att sy ett monster. Dessutom ger boken inspiration till egna monsterskapelser!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Hanna Widman den 6 oktober 2011