Swamp Thing 1

En nystart för Swamp Thing. Även den som inte har läst tidigare serier har här en chans att hoppa in och lära känna Alec Holland.

I öknen har något ondskefullt vaknat och ”det gröna” har en plan att bekämpa det. Alec Holland lever ett vanligt liv efter händelserna i crossover-serien Brightest day, men givetvis blir det inte långvarigt. Makter som står över människorna sätts i spel och Alec befinner sig snart i ett krig där forna allierade befinner sig på andra sidan.

Eko-skräck i ny kostym

Swamp Thing kanske bästa kan beskrivas som eko-skräck med en seriehistoria att leva upp till. Serien har funnits i 40 år och har har haft berömda serieskapare som Alan Moore och Len Wein bakom rodret. Nu  är det dags för en nystart med Scott Snyder, som vi känner igen från American Vampire och en hel del Batman-serier.

Jag gillar de här nutida äventyrsserierna, som både är en återgång till den gamla sortens serier, samtidigt som de är moderna och karaktärsdrivna. Serien börjar kanske lite förvirrande för den som inte tidigare har följt händelseförloppet, men alla får en chans att komma in i handlingen så småningom. För den som inte har läst Swamp Thing förut, eller bara är sugen på en skräck-äventyrsserie så är det läge att hoppa in nu.

Serien är på engelska.

Läs mer

 1. Superhjältar, politik och mörker

  Skrivet av: Torbjörn Rolandsson

  Alan Moore är en av världens mest inflytelserika serieskapare. Här introduceras han genom sina tre mest framstående verk.

 2. Mark Millar skriver gärna om historien

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Mark Millar är uppskattad för sitt sätt att presentera gamla serieberättelser och karaktärer i ny tappning. Han sätter fokus på berättelsen och har en känsla för serien som medium.

 3. Serier som blivit film

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Superhjältar som tagit steget från seriernas värld till filmduken finns det gott om. Här är några andra seriealbum som gett upphov till filmer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 23 mars 2018