Svarta korpar över Villette

Krisen i Europa är ett faktum, men det finns de som går över lik för att behålla sin egen förmögenhet på bekostnad av andra.

Det är slutet på 2008 och den isländska ledningen på Birting Bank i Luxemburg börjar inse att krisen är nära. Rädda det som räddas kan. I Paris förlorar modeskaparen Tatia allt när hennes isländske finansiär går i konkurs. Ett halvår senare hittas den världsberömda modellen Isabell Vargas mördad i Villette och undersökningsdomare Martine Poirot får fallet på sitt bord.

Samtidigt vänder sig arga småsparare till henne för att få till stånd en utredning av den isländska bank som förskingrat deras pengar. Madame Poirot märker snart att de båda utredningarna hänger samman men mördaren är inte klar än och låter sig inte stoppas så lätt. Det blir riktigt farligt.

En spännande och bra roman. Intressant att blanda in finanskrisen i en deckare. Det är härliga miljöer och människor som beskrivs och jag gillar Villette och Martine Poirot. Det här är den bästa Ingrid Hedström-deckaren hittills, för den innehåller så många dimensioner av hur en människa tänker och fungerar.

 Finns också som e-bok

I Belgiens djupa sprickor

Skrivet av: Anna Sahlén

Hon är psykologen som blev journalist som blev deckarförfattare. Ingrid Hedströms kriminalromaner utspelar sig i en fiktiv stad i Belgien och gräver i Europas mörka historia.

Flickorna i Villette

Av: Hedström, Ingrid Tipsat av: Helen Forsberg

Villette firar sin stora festival som avslutas med ett enormt fyrverkeri. Morgonen efter får dock en bister bismak när tre flickor hittas brutalt mördade.

Lärarinnan i Villette

Av: Hedström, Ingrid Tipsat av: Lars Karlsson

Belgiens koloniala arv bildar bakgrund till denna kriminalhistoria som också är en romandebut av författaren / journalisten Hedström.

Rekviem i Villette

Av: Hedström, Ingrid Tipsat av: Helen Forsberg

1983 hyr Martine Poirot ett studentrum i Bryssel och läser juridik. I samma hus bor en ung kvinna med sitt spädbarn. En kväll hittas kvinnan mördad och man misstänker mamma-mördaren som härjar i staden. 12 år senare dyker Caroline upp och vill ta reda på sitt ursprung.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 25 maj 2013