Svart sommar

Regn, mörk skog och ett otäckt gammalt torp. Det här kommer att bli Annies värsta sommarlov!

Av: Anderberg Strollo, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

Annies mamma har ärvt ett torp av sin farmor. Där ska familjen tillbringa semestern istället för hos morfar i Spanien. Varken Annie, storasyster Wilma eller mammas kille Hakim vill, men mamma har bestämt.

Mitt i skogen

Inte är det något mysigt torp heller. Svärtan heter det. Det ligger mitt i mörka skogen, är fuktigt och luktar illa. Det finns ingen TV och ingen mobiltäckning.

Det är tur att Annie har hunden Sessan, för hon börjar känna sig ensam. Wilma försvinner iväg med sin kompis som kommer och hälsar på, mamma är besatt av att renovera och Hakim är sig inte lik. Han är trött och grinig. Det är som om torpets mörker och dysterhet påverkar alla. Hunden Sessan verkar inte heller trivas.

Underliga drömmar

Det konstiga lukten blir värre och värre och Annie börjar drömma underliga drömmar på nätterna. Drömmarna handlar om Svärtan förr i tiden och om en flicka som är rädd. Vad hände egentligen här när mammas farmor var liten?

Svart sommar är en spännande bok för dig som gillar mysterier från förr i tiden, spökhistorier och djur.

De svarta svanarnas natt

Av: Tillberg, Jesper Tipsat av: Catarina Henfridsson

13-åriga Jonas ska ha sommarlov på Gotland med pappa och storasyster Jenny. Pappa har ärvt ett hus där, på ett ställe som heter Fårö. Världens tråkigaste sommar blir det, tror Jonas, men inget blir som förväntat.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 9 september 2015