Superstark

Du kan vara stark, fast på olika sätt. I den här lättlästa faktaboken kan du läsa om extra starka personer och djur, som slagit rekord i styrka.

Du kan vara svag, men ha stark vilja. Du kan vara pytte-liten, som en myra, men ändå orka lyfta 50 gånger din egen vikt. Och du kan vara den starkaste flickan i hela världen, som Pippi Långstrump. 

Bra att vara stark?

En som har mycket muskler kan bli klumpig och stor. Det är inte alltid bra, när man ska gå in i en affär som säljer glas. Använder du bara musklerna för att lösa ett problem, men glömmer bort att tänka först, kanske det inte heller går så bra. Det kan du läsa om i denna faktabok.

Fint att vara stark?

Tankar och idéer om att vara stark har ändrats över åren. Idag är det fint att vara stark och vältränad, men för 300 år sedan var det tvärtom. Om du var svag visade det på att du hade mycket pengar och inte behövde arbeta med din kropp för att försörja díg.

Den här boken är lättläst, rolig och intressant. Dan Höjer och Per Demervall har gjort den och två andra böcker i samma serie. Supersnabb och Supersmart heter de och handlar om fler rekord.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nordenback den 19 maj 2014