Stark som en björn, snabb som en örn

Ett gäng kapitel om olika träningsrelaterade situationer du kan hamna i och berättelser om de vedermödor som författaren själv har utsatt sig för.

Kalle Zackari Wahlström känner till alla dina undanflykter för att slippa röra på dig. Han kan ordagrant citera dig när du försöker stanna hemma i soffan istället för att aktivera musklerna och få upp pulsen, för han har själv använt ursäkterna i många år.

Andfådda anekdoter

I sin bok berättar han om hur han blev en sådan som tränar och återger i textform de olika mödor han har tagit sig an under åren som träningsmänniska, bland annat i tv-programmet Svett och etikett i SVT.

Kalle Zackari Wahlström i text fungerar minst lika bra som i rörlig bild med ljud, särskilt om du har sett och hört honom prata tidigare. Han är kreativ med språket och skapar nästan en dialog med läsaren, då han har insikt i både sitt nuvarande liv och i icke-tränarens.

Träningsbok (fast kul)

Undertiteln "Träning (fast kul)" passar även in på den här boken. Jag har både skrattat högt och läst upp hela passager för människor i närheten under läsningen. Tyvärr så hör jag fortfarande till dem som inte har anammat Kalle Zackari Wahlströms egen 5:2-metod, träna fem dagar i veckan och vila två, utan hellre läser, men om jag läser boken igen istället för att gå och gymma så ordnar det sig kanske.


Bloggen med samma namn som boken uppdateras inte längre, men finns kvar att läsa (länken öppnas i ett nytt fönster).

Hälsa på recept

Av: Hansen, Anders Tipsat av: Hanna Widman

Att det är bra att röra på sig har nog de flesta hört, men exakt hur bra är det egentligen? Och varför? Det får du veta i den här boken!

Kvinnorna som slutade banta

Av: Byqvist, Lotta Tipsat av: Anna Holmström

Att leva ett hälsosamt liv är som vi alla vet viktigt. Här får du många goda råd och bra inspiration!

Kroppens geni

Av: Sörlin, Sverker Tipsat av: Olle Öhman

Ett brett famntag om skidåkning som framkallar ståpäls.