Störst av allt

En spännande psykologisk thriller om en rättegång, men lika mycket ett relationsdrama om klass, psykisk ohälsa och ensamhet.

Det är försommar, strax före studenten när en skolskjutning äger rum på en gymnasieskola i Djursholm. När hösten kommer blir det rättegång och Maja står åtalad. Men vad var det egentligen som hände och varför?

Störst av allt är en trovärdig och spännande psykologisk thriller med många lager och intressanta perspektiv. I ena stunden är det en rättegångsthriller, i nästa en kritisk samhällsanalys, i ännu nästa ett ungdomsdrama med en kärlekshistoria i fokus.  

Boken är välskriven, fängslande, engagerande och sorglig. Den passar både dig som vill läsa en deckare med samtidskritik i eller en ungdomsskildring i stil med Cirkeln-trilogin och Skam. Störst av allt är lika mycket ett relationsdrama om klass, psykisk ohälsa och ensamhet som det är en spännande thriller om en rättegång. 

 1. Cirkeln

  Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

  Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

 1. Dödskänd

  Av: Elton, Ben
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2003
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Hej Nostradamus!

  Av: Coupland, Douglas
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok