Spring Kent, spring!

Tack vare sin energiska personlighet har Kent Lundholm hunnit uppleva mycket i livet, men stundom har det varit riktigt svårt. En ofta rolig och lättläst biografi om skrivande och personliga tragedier.

Sprungit har Kent Lundholm gjort under en stor del av sitt liv. Det börjar redan när han är liten pojke hemma i byn som ligger några mil från Lycksele. Han är en orolig själ som har svårt att sitta stilla och då springer han än hit, än dit. Många kvällar är det jobbigt när han skall försöka somna. Han hittar ständigt på nya orsaker till att kliva upp igen när han har lagt sig.

I skolan blir det svårt för honom att koncentrera sig och att lära sig läsa och räkna ställer till med problem. Lille Kent Lundholm går i OBS-klass och hittar tack och lov en lärare som förstår att han måste få röra på sig emellanåt. Hon hjälper honom också att få fatt i språket. ”Språket har ju hela tiden stått här och väntat på mig” skriver Kent Lundholm. Att läsa och skriva blir nästan som en mani för honom efter det.

Som vuxen känner Kent Lundholm hela tiden att han är annorlunda och hans känslor åker berg- och dalbana. Många felaktiga diagnoser senare kommer en läkare fram till en som äntligen passar; ADHD. I boken får vi också läsa om Kent Lundholms skrivande. Han sitter ofta vaken på nätterna och skriver, men jobbar ändå på dagen och ibland slutar detta med en kollaps.

Trots att det är så mycket tragik som Kent skriver om är det bitvis väldigt roligt. Han har många bra formuleringar och boken är lätt att läsa.

En version av den här texten har tidigare publicerats på V8-bibliotekens webbplats.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 26 mars 2019