Språkresan

Max är en datanörd och pluggis. Han har inte så många kompisar men ett rätt schysst liv ändå. En trevlig familj, en bra kompis, en snabb dator.

På sommarlovet mellan åttan och nian skickar mamma iväg honom på en språkresa. Han ska bort från dataspelen ett tag, få lite nya kontakter, komma ut i världen, UPPLEVA. Om hon vetat hur resan skulle bli hade nog mamma ångrat sig bittert.

Nya kompisar och en tjej

Språkresan går till badorten Whalebone Bay på Englands västkust, med bara okända ungdomar. Alla verkar känna någon utom Max, men ganska snart lär han känna de coolaste killarna, Leo och Simon. Nu har han chansen att ändra sitt liv och bli lite mer cool, lite mer världsvan.

Leo och Simon är vana vid ett betydligt hårdare tonårsliv än Max och han låtsas som om allt är helt OK. Han hänger på i deras jargong och partyliv. Max träffar också en engelsk tjej, Cate, som han blir uppslukande förälskad i. Det gör hennes killkompisar vansinniga.

Det nya livet

Fester, tjejer, svartsjukebråk och ljuvlig kärlek. Max stillsamma nördliv förändras och snart vet han inte rikigt vem han egentligen är. Han känner inte igen sig själv och blir faktiskt rädd för vissa sidor som han inte visste att han hade.

När Max kommer hem fortsätter utelivet, festerna, de nya kompisarna. Slagsmålen. Han vill inte vara den han var förut men han vill inte heller vara den han blivit. Vem är han egentligen?

Mats Berggren har skrivit en lättläst och medryckande spännande utvecklingsroman om en ung pojke i den sköraste tiden, på sommarlovet mellan åttan och nian. Språkresan är riktigt, riktigt bra!