Splitter

Boken börjar där den slutar. I en massa blod! Man vet att det inte kommer att gå bra. Vi får följa Kyles sista år i livet, från första officiella dagen i tionde läsåret till det dramatiska slutet med blod och splitter.

Av: Benoit, Charles
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2011
Låna

I Kyles klass går också Ashley Bianchi, snygga fina Ashley. Annars är det mesta skit, förutom matten som Kyle faktiskt gillar, till sin egen förvåning.

"Den första dagen är den dag jag tycker allra bäst om på hela året", säger läraren. "Alla börjar på A+, ingen har lämnat in hemuppgifterna för sent, ingen har fått kvarsittning. Det är viktigt att komma ihåg att det är ni som bestämmer över ert år. Om ni inte trivs med tillvaron, fundera ut hur ni vill ha det och se till att det blir så".

Allt vänder med Zack

Det låter ju bra men Kyle Chase vet att det är bullshit. För i så fall hade han behövt gå om åttan och inte gå omkring som nu som en slacker i hoodie-uniform. Han är en looser.

Mest är allt ändå som vanligt i tråkskolan, med kompisar, med festerna, med tjat från föräldrar, med Ashley. Tills Zack börjar i skolan. Coola, roliga Zack, vågade, eleganta Zack, som allting snurrar kring. Zack-on-the-edge. Det finns ett före och ett efter Zack.

Det är ett du-tilltal i boken som gör att det blir en väldigt förtrolig läsning. Det är en rolig, spännande, välskriven bok att läsa (roliga listor och alternativa utgångar) och man hoppas ändå hela tiden att det ska sluta annorlunda än det som början utlovade.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 19 mars 2012