Spegeln sprack från kant till kant

I St Mary Mead, miss Marples lilla by, knackar de moderna tiderna på dörren. Men visst finns det fortfarande utrymme för ett eller annat traditionellt giftmord.

Miss Marple har blivit äldre. Ålderdomens krämpor gör att hon inte längre är så rörlig, men intellektet är det inget fel på. Vänner och bekanta söker upp henne och berättar om vad som är på gång i St Mary Mead.

Mord på herrgården

Det skvallras om att Hollywoodstjärnan Marina Gregg flyttat till orten. Ja, faktiskt har hon köpt och renoverat den gamla herrgård där husan en gång hittade liket i biblioteket. Med sig har Marina sin man, ett entourage och en hel del bagage från sitt förflutna.

Så under en mottagning på herrgården dör en av gästerna, en sorglös, medelålders kvinna utan fiender. Frågan är naturligtvis vem mördaren är, men för att kunna ta reda på det behöver man först förstå om den döda verkligen var det planerade offret. 

Miss Marple nystar i fallet, tillsammans med traktens polismän och förstärkningar från Scotland Yard. Som vanligt är hon vaksam för detaljer och mänskliga beteenden och lyckas få syn på det som alla andra missar. 

En lagom bra Agatha Christie-deckare, med en av de bästa titlarna: en strof av Alfred Tennyson. Kravlös underhållning för en dag eller två på stranden. 

Våra texter

 1. Agatha Christie 130 år

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  2020 är det 130 år sedan Agatha Miller föddes. Genom sina pusseldeckare skulle hon komma att bli världens mest sålda kvinnliga författare.

 2. Ett sting i tummen

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  En läsvärd och suggestiv pusseldeckare som är en av Agatha Christies bästa.

 3. Huset på udden

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Malin Felth Paré

  Doktor Calgary vill rentvå en oskyldigt dömd mördare men möts av misstro och ilska från hans familj.

 4. Gropen

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Lady Lucy Angkatell bjuder in en liten krets av släkten till ett veckoslut på hennes och maken Henrys lantgods Gropen.

 5. The Body in the Library

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Ett makabert fynd i ett bibliotek skakar en sömnig engelsk landsort.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 17 juli 2019