Spökriddaren och hans väpnare

Jon Whitcroft gillar inte att bli skickad till internatskola. Han anar att mamma vill få vara ifred med sin nya förälskelse. Jon kallar honom "Skägget", han är tandläkare och Jon avskyr honom.

Internatskola långt hemifrån, strilande regn och två nya rumskamrater! Livet kunde varit roligare. Men snart blir det värre. Mycket värre.

Jagad av vålnader

Efter några dagar börjar Jon se vålnader, han blir jagad och dödshotad av fyra stycken. Ledaren kallar honom vid hans mors flicknamn.

En flicka, Ella, får reda på det fasansfulla och hjälper honom reda upp ett och annat. Ellas mormor leder spökvandringar och är bekant med vålnader, spöken och diverse osaliga andar. Tillsammans har de en plan som leder till många förvecklingar, till vädjan från spökriddare, till bortstulna hjärtan och till att få en gammal familjeförbannelse ur världen.

Det är inte heller bara Ella och hennes mormor Zelda som hjälper Jon. "Skägget" kommer oväntat till undsättning.

En slukarbok att läsa högt

Cornelia Funke är en fantasyförfattare av rang. Hon har bland annat skrivit den fantastiska kult-trilogin som börjar med Bläckhjärta. I Spökriddaren och hans väpnare finns också Bläckmagikänslan. Boken är vackert illustrerad av Friedrich Hechelmann. Det här är en riktigt härlig slukarbok och en magisk högläsningsbok med riktiga cliffhangers.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 30 november 2011