Spökflickan

Spännande om Anna som känner sig ensam i det nya huset på landet. Som plötsligt börjar drömma om en annan flicka. En flicka som ber om hjälp.

Det är sommarlov. Anna kunde ha haft hur roligt som helst om de hade bott kvar i stan. Eller om Karolina åtminstone svarade i telefon när hon ringde. Inte kom hon när Anna fyllde år heller. Livet känns trist i det nya huset på landet. Mammas och pappas drömprojekt.

Anna trivs inte alls och inga nya kompisar har hon fått. Skolan börjar inte förrän om några veckor och hon tvingas lyssna på alla renoveringsplaner som föräldrarna har.

Vem är flickan?

På en marknad undrar en tant hur Anna trivs i huset. Frågar lite trevande om hon inte sett någon. En pojke frågar också. Om hon inte sett spökflickan.

Anna börjar drömma på nätterna, om en flicka i volangklänning som ber om hjälp.

En regnig dag är Anna ensam hemma när mamma och pappa åker och handlar. Hängmattan slår i vinden, något skrapar mot grusgången. Plötsligt dyker ett blekt ansikte upp utanför fönstret. Anna skriker rakt ut.

Fint och spännande

Katarina Genar har gjort det igen. Skrivit en bok som blandar vardag och magi. Den är lättläst, spännande och känns verklighetstrogen. En fin berättelse om vänskap och familj.

Läs också

  1. Den magiska kappan

    Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

    Livia får en alldeles underbar, röd kappa på sin 11-årsdag. Den är begagnad men bara lite, lite sliten och så vacker ändå. Läs en bok med magi, mystik, vardag och familjehemligheter.