Sorgfjäril

Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".

Av: Angerborn, Ingelin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2010
Låna

Fast Alice kallar det kråkslott, gammalt och äckligt och som taget ur en skräckfilm. Gammalt och charmigt, tycker mamma. Blä, trist och tråkigt, tycker Alice. Och inte finns det internet heller och inga kompisar.

Vad är det som händer?

Men så börjar det hända saker. En mycket vacker fjäril dyker upp lite här och där. Agnes klockradio börjar haka upp sig och gå baklänges.

Strömavbrott lite då och då, och telefonerna slutar fungera. Till på köpet börjar lillebror Emanuel prata om spöken, han blir stirrig, vinkar och en dag försvinner han. I flera timmar.

Finns spöken?

Agnes vet inte vad hon ska tro. Hennes allra bästa kompis Leo bor kvar därhemma, men de ringer och messar. Och han vet, alldeles bestämt. Leo har sett och upplevt övernaturliga saker förr.

Agnes tycker att allt är väldigt obehagligt. När hon berättar så försöker alla bortförklara och skakar bekymrat på huvudet. Alla utom Leo. Han tror henne. Vilken himla tur!

Sorgfjäril är en bok med härlig känsla, fina personskildringar, läskig magi och lite skräckromantik. Den liknar en annan bok av samma författare,  För alltid... Båda de här böckerna av Ingelin Angerborn påminner också om en del böcker av en annan författare, Maria Gripe.

 

För alltid

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Detta är en bok i Maria Gripe-anda, en bok om mystiska sammanträffanden och magiska händelser. Inte i en fantasyvärld utan allt utspelar sig i vår vanliga vardagsvärld.