Solstorm

Viktor Strandgård hittas brutalt mördad och Rebecka Martinsson åker hem till Kiruna igen efter att för många år sedan flytt staden. Nu måste hon möta sina demoner, då före detta bästa väninnan behöver hennes hjälp. Men det är inte så lätt att förlåta och gå vidare när man har djupa sår i själen.

Av: Larsson, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2003
Låna

Det är ett vinterkallt Kiruna. Kristallkyrkans andlige ledare, Viktor Strandgård, hittas brutalt mördad mitt på altargången. Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella håller i utredningen där hela församlingen biter ihop om sanningen.

Återvänder till hemtrakterna

Viktors syster Sanna var den som hittade honom och hon flyr med sina två barn och ringer barndomsvännen Rebecka Martinsson för att vädja om hjälp. Rebecka är advokat i Stockholm men sätter sig på första bästa plan till Kiruna för att komma till undsättning. Men det är mot bättre vetande Rebecka återvänder till sina hemtrakter. Det rörs upp mycket gammalt damm i Rebeckas spår och församlingens lojalitet sätts på hårda prov.

Jättebra och spännande. Åsa Larsson är mästare på miljöbeskrivning så man riktigt känner hur näshåren fryser i vinterkylan och jag kan nästan se norrskenens dans på den becksvarta himmelen. Men hon lyckas också mycket bra med att bygga upp spänningarna runt församlingsmedlemmarna och Rebeckas förflutna. Det är jättebra och jag vill bara ha mer.

Stark men bräcklig

Den här berör mig på djupet tack vare karaktären Rebecka. En ung, stark, yrkeskvinna som lämnade det instängda livet i Kiruna för att göra karriär i storstan. Men på grund av händelser i det förflutna är hon samtidigt otroligt bräcklig. Det märks när hon kommer tillbaka till hemtrakterna och övermannas av minnen och dras in i församlingen igen genom sin väninna Sanna. I grunden är hon urstark så hon orkar hålla det jobbiga ifrån sig för att stötta Sannas två barn då väninnan inte orkar.

Till dess din vrede upphör

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

Läsvärd deckare där dödliga hemligheter vilar i en fjällsjö.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 4 januari 2013