Snösystern

Mitt i sorgen efter storasyster Junis död dyker Hedvig upp i Julians liv. Precis som Julian älskar hon julen. Men Hedvig har en stor hemlighet.

Julian älskar julen och han fyller dessutom år på julafton. Men i år är ingenting sig likt eftersom hans storasyster Juni är död. I familjens hus är det tyst och sorgligt. Mamma och pappa verkar helt ha glömt att det snart är jul. Julian försöker alla fall ta fram adventsljusstaken, men föräldrarna märker ingenting.

En ny vän

Så träffar Julian Hedvig. Hedvig som också älskar julen. Hedvig som har ett stort leende och glittrande ögon fulla av liv. Hedvig som får Julian att hoppas att det kan bli jul i alla fall.

Men det är något märkligt med Hedvig. Hon är alltid ensam hemma och kan inte lära sig simma. Utanför huset smyger en mystisk man runt. Hedvig har en stor hemlighet och när Julian får reda på sanningen förändras allt.

Fint och sorgligt

Snösystern av Maja Lunde är en riktigt fin och lite sorglig julberättelse i tjugofyra kapitel som passar läsare i alla åldrar. Boken innehåller massor av jättefina illustrationer av Lisa Aisato.

Läs också

  1. Skorstensjul

    Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Maria Sidebo

    Hur ska barnhemsbarnen hinna hjälpa Niklasson att få tillbaka minnet före jul? Det blir ett magiskt äventyr! Läs den här vackra, spännande berättelsen eller be någon att läsa den högt för dig. En perfekt decemberbok.

  2. En klurig jul

    Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

    Snart jul och på Rutans önskelista står en kompis. Och en hund. Hund går inte men faktiskt dyker en oväntad, ovanlig kompis upp.