Snöstormen

Tre syskon väntar på sin pappa i en enslig fjällstuga. Ute snöar det för fullt och timmarna går. Pappa kommer inte tillbaka. Värmen försvinner, maten börjar ta slut och mobilerna har ingen täckning. Då ger sig syskonen ut i snöovädret.

Syskonen Rut, Laban och Tyra är i en skidstuga i närheten av Åre med sin pappa. De har precis ätit middag när grälet börjar. Pappa tycker att barnen ska sluta hänga över sina mobiltelefoner. Rut går igång och kallar bland annat sin pappa för dum i huvudet.

Strax efteråt åker pappa iväg till busstationen för att hämta sin nya tjej. Timmarna går och snart är det nästa dag. Pappa har fortfarande inte kommit tillbaka och det har snöat ända sedan han åkte.

Ut i snöstormen

Stugan är nu helt insnöad, det finns inte längre el så värmen fungerar inte. Mobiltelefonerna saknar täckning och maten är i stort sett slut. Till sist bestämmer sig för att lämna stugan och ge sig ut i snöstormen. De måste ta reda på vad som har hänt pappa. Dessutom kommer de inte själva att klara sig länge till utan mat i stugan. Men färden genom snöstormen blir inte lätt.

Snöstormen är en spännande och lättläst bok av Sofia Nordin som skriver så bra. En spännande bok som jag inte kunde släppa förrän jag visste hur det hela skulle sluta.

Sofia Nordin har tidigare skrivit bland annat Natthimmel, Det händer nu och En sekund i taget. Läs dem också!

Olyckan

Av: Werkmäster, Johan Tipsat av: Andrea Ejelöv

Något konstigt händer när Daniel kommer hem efter en kväll ute. Hans mamma svimmar när hon ser honom. Varför?

Natthimmel

Av: Nordin, Sofia Tipsat av: Sara Johansson

En bok om vänskap. Och rädsla. Och om en familj, som det egentligen inte alls är något fel på...

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 4 januari 2016