Snöstorm och mandeldoft

Ett slutet sällskap firar födelsedag med släkten då snöstormen drar in och hindrar all förbindelse med fastlandet. Då slår mördaren till, mitt under middagen.

Det är knappt en vecka kvar till jul och Martin Molin från Tanumshede polisstation har mot sin vilja tvingats med på en släktträff av sin flickvän. På ön Valön utanför Fjällbacka har medlemmarna i familjen Liljecrona samlats på uppmaning av patriarken Ruben, som styr sin familj med järnhand.

Förbindelsen med fastlandet bryts av en snöstorm och när Ruben faller ihop mitt under julmiddagen tvingas Martin gripa in. Snabbt konstaterar han att Ruben har mördats och eftersom de är fullständigt isolerade på ön måste någon av familjemedlemmarna vara skyldig.

Det blir Martins uppgift att skydda övriga och klura ut vem som har motiv och mod att genomföra något så fasansfullt. I klassisk Agatha Christie-stil väver Camilla Läckberg ett spännande nät runt pensionatet på Valön i Bohuskusten.

Det är jättebra och stämningen byggs upp så du nästan känner hur stormen viner och den tryckta atmosfären under middagen. Det är svårt att sluta lyssna.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 12 april 2011