Små svarta lögner

Det tredje barnet på några år försvinner från sin familj. Är det olyckshändelser eller brott som ligger bakom? Catrin Quinn kunde inte bry sig mindre.

För tre år sedan förlorade Catrin sina söner på grund av sin bästa väns vårdslöshet. Sorgen har urholkat henne och skapat ilska och hat. Tanken på att hämnas är det enda som håller henne uppe. 

Försvunna barn

Små svarta lögner är en thriller som utspelar sig på Falklandsöarna, en liten ö-grupp som blev skådeplatsen för ett krig mellan Argentina och Storbritannien på 1980-talet. Ett decennium senare är det framför allt ärren som stannat kvar hos människor och platser. Platsen är förskonad från grova brott även om två barn försvunnit under oklara omständigheter de senaste åren. 

När ett tredje barn försvinner vid en kurragömma-lek engagerar sig hela lokalbefolkningen. Catrin Quinn dras med i sökandet men anser det mest vara ett hinder för hennes plan att hämnas. När stämningen blir allt mer hätsk pekas hon ut som tänkbar förövare av både polis och en blodtörstig mobb. 

Vem är att lita på?

Sharon Bolton kan konsten att skapa spänning. Läsaren får följa tre berättarröster som långsamt ger oss bilden av vad som skett, både för tre år sedan och i nutid. Men vem som är att lita på är omöjligt att avgöra. Emellanåt vet inte ens berättarna själva sanningen. 

Ett bra val om du är sugen på en bladvändare i form av en psykologisk thriller i karg miljö.  

Våra texter

 1. Nu ser du mig

  Av: Bolton, S. J Tipsat av: Anna Sahlén

  En ung kvinnlig polis med ett dunkelt förflutet dras in i jakten på en seriemördare i denna spännande, välskrivna bladvändare.

 2. Livrädd

  Av: Bolton, S. J Tipsat av: Anna Sahlén

  När en utredning kryper in under skinnet på den unga polisen Lacey Flint blir det nästan för spännande.

 3. Mörk jord

  Av: Bauer, Belinda Tipsat av: Anna Sahlén

  Prisbelönt psykologisk thriller om 12-åriga Steven som kontaktar sin morbrors mördare i fängelset.