Släke

Släke är gotlänningarnas benämning för rutten tång, som sköljs med vågorna upp på land. Stanken är förfärlig om inte stranden rensas varje morgon från den ruttnande tången.

Av: Östlundh, Håkan
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2004
Låna

En äldre man upptäcker en Volvo med takbox som står felparkerad vid en badplats och han känner en otäck stank runt bilen. Hur kan det lukta släke om bilen?. Därför kontaktar han polisen i Visby som skickar den nyinflyttade polismannen  Fredrik Broman, eftersom han bor i närheten, och han får  kontrollera den felparkerade bilen.

Broman gör en förfärlig upptäckt och flera otäcka händelser utspelar sig i denna bok. En galning går lös, vem eller vilka kommer att drabbas nästa gång.

Släke är den första boken som handlar om polismannen Fredrik Broman, hans kollegor inom Visby-polisen samt Fredriks familj som består av hustrun Ninni och två pojkar.  Ninni arbetar som lärare och  hon längtar stundtals tillbaks till fastlandet och Stockholm.

Håkan Östlundh har skrivit sex böcker i serien om Visby-polisen. Senast utkom boken Laglöst land. Han är även manusförfattare för TV, bland annat Höök.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 6 juli 2012