Skyline

Skyline är ett hyreshus i centrala Kapstaden. Där bor Mossie, som inte riktigt är som andra barn, hennes storasyster och deras alkoholiserade mamma.

Av: Schonstein, Patricia
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2002
Låna
Flickorna, speciellt den äldsta, tvingas klara sig själva och även ta hand om mamman. Flickornas pappa lämnar familjen åt sitt öde.

I huset bor många färgstarka personligheter, som alla bär på tunga minnen från krig och misär. Grannarna kommer från olika länder i Afrika i hopp om ett bättre liv i Mandelas Sydafrika. I huset bor bland andra Alice och Bluebell, ett transvestitpar som Mossie älskar att vara hos och sminka sig och prova deras fantastiska kläder. Vi får också träffa Princess, en hårfrisörska från Rwanda samt det blinda polisparet Cliff och Gracie. Här bor också en knarklangare från Nigeria.
 
Den flickorna träffar mest av alla är dock Bernard, som kom ifrån fru och barn under kriget i hemlandet. Han sitter ofta på taket och ser ut över staden och havet tillsammans med flickorna, allt för att skingra de hemska minnena och sorgen och saknaden efter familjen.
 
Boken är oerhört gripande med sina plågade existenser och ger dessutom en bild av dagens Sydafrika.
 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Kristina Andersson den 24 november 2006