Skyddad identitet

Vad skulle du tycka om en seriemördares familj var grannar till dig? Nog skulle det kännas rätt obehagligt, för något skumt med familjen måste det väl vara!

Eller måste det vara det? De borde ha vetat eller åtminstone misstänkt någonting tycker nog de flesta av oss.
 
I boken "Skyddad identitet" låter författaren oss se det hela från ett annat håll. Det är Glens smärtsamma upplevelse av att upptäcka och få bevisat för sig att hans storebror, som han altid sett upp till, har våldtagit och mördat flera unga kvinnor. Han och hans familj blir också straffade och dömda att gömma sig, byta namn och ständigt vara rädda för att bli avslöjade. Precis som om hela familjen vore skyldig!
 
Inte nog med det så plågas också Glen av fantasier och stor oro över att han kan vara likadan som sin bror. Den spänning som Glen lever med förstärks i mig som läsare genom att jag också får veta att en journalist på en kvällstidning fått i specialuppdrag att ta reda på vart familjen tagit vägen, och hon är dem starkt på spåren.
 

Vittne

Av: Swindells, Robert Tipsat av: Annika Edlund

Victor får en digitalkamera när han fyller år. Han blir upptäckt när han fotograferar ett par inbrottstjuvar men vill inte ta kontakt med polisen då en av tjuvarna är en kompis brorsa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maude Westerlund den 1 februari 2007