Skurken i datorn

En rolig, småläskig och totalskruvad bok om att skriva en bok man egentligen inte vill, om kaffebryggare och om gratis böcker till skolbiblioteket!

Kaffebryggaren i lärarrummet på Alvars skola har gått sönder. Lärarna vill köpa en ny för pengarna som skulle användas för att köpa böcker till skolbiblioteket. De har kommit på en strålande idé - att låta barnen skriva böcker till biblioteket, det blir ju helt gratis. Alla pengar till kaffebryggaren!

Smart sätt att skriva

Alvar gillar först inte alls idén att skriva en bok, men på väg hem från skolan kommer han på figuren Sigge Skumrask och ett mycket bra skrivknep. Om jag skriver den bästa första meningen som någonsin skrivits, måste de som läser boken fortsätta att läsa nästa mening och sedan nästa och nästa, tänker han.

Första kapitlet går bra att skriva. Sigge är en mycket otäck skurk som ska stjäla världens häftigaste dataspel. Nästa dag när Alvar ska skriva ett nytt kapitel upptäcker att hans outhärdliga lillasyster Mimmi har varit framme och skrivit in Sigges lillasyster Nina i boken. Hon är om möjligt ännu otäckare än Sigge. Eftersom hon är mycket mindre så blir det elaka mer koncentrerat.

Vad är det som händer?

Nu blir Sigge plötsligt en verklig figur och säger åt Alvar hur han ska skriva berättelsen. Mimmi nästlar sig in i berättelsen igen och med henne Nina Skumrask. Till slut undrar man vad som är verkligt och vad som inte är det i denna totalskruvade berättelse!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria From den 24 november 2012