Skuggbilder

När Nickis älskade morfar dör blir ingenting som hon tänkt. Istället för en sommar med bästisen på Öland, får hon hjälpa till att städa ur släktens sommarstuga. Där upptäcker hon en familjehemlighet.

Nicki bor med sin mamma. Mormor och morfar bor nära och är nästan som föräldrar de också. Nickis pappa dog i en bilolycka innan hon föddes. Det är i alla fall vad alla säger.

Allt förändras

Morfar dör oväntat, och sommarplanerna ändras. Efter ett gräl med bästisen är Nicki inte längre välkommen med till Öland. Istället blir det Ekviken och släktens sommarstuga som ska städas ur.

Där hittar Nicki ett gammalt foto med pappa och henne själv. Nicki börjar ana att något inte är rätt. Varför har hennes familj ljugit om pappa? Vad har de mer ljugit om?

Mystiken tätnar

När Nicki och kusinen Elias börjar nysta i hemligheten händer mystiska saker. Vem smyger omkring på vinden om natten? Varför beter sig de vuxna så konstigt?

Skuggbilder är en riktig bladvändare för dig som gillar spänning, vänskap och familjehemligheter.

Läs också

  1. Tur gånger tre

    Av: Turnage, Sheila Tipsat av: Annika Edlund

    Mo föds mitt i en orkan. Hon kommer bort från sin mamma men räddas mirakulöst av Översten. Elva år senare startar Mo en detektivbyrå tillsammans med sin bästa vän Dale.

  2. Skarven

    Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Anna Sahlén

    Johanna, Ludde och Olivia har alla sina bekymmer hemma och i skolan. Men nu är det sommarlov och kanske kan det bli en härlig sommar ändå.