Skuggan i väggen

Micke och hennes mamma har flyttat, igen. Det nya hemmet är ett ganska risigt hus och det påstås spöka där. Något förfärligt verkar ha hänt för länge sedan. Något som fortfarande påverkar byn och de som bor där.

Micke (egentligen Mikaela) och hennes mamma flyttar till en norrländsk by, till ett gammalt skruttigt hus. De har flyttat ofta och Micke är evinnerligt trött på uppbrotten. Här vill hon äntligen stanna och bo kvar.

Men snart upptäcker Micke en skugga på väggen i sitt rum. Skuggan är kvar vare sig det är ljust eller mörkt och den lämnar henne inte i fred. Hon börjar prata med skuggan och när Mickes klasskompisar berättar att hon har flyttat in i ett spökhus känns det mer än läskigt.

Vad hände med Elli?

Det går rykten om att flickan Elli som bodde i huset för länge sedan blev knuffad i älven. Blev hon dödad? Av vem eller vilka i sådana fall? Är det därför hon inte får någon ro? Vad vill hon säga?

Micke söker svar hos de gamla på äldreboendet och hos sina klasskamrater. Den gamla gåtan snurrar vidare och hon tycks inte få något svar. Några ledtrådar leder vidare till dagens situation i byn och i klassen. Vissa saker verkar upprepa sig hela tiden. Då och nu.

Kerstin Lundberg Hahn har skrivit en mycket spännande och mystisk bok om förtryck och sorg, om vänskap och mod. På smakprov.se kan du provläsa boken.

 

Bakom masken

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Cykeltjuvar och cykelsabotörer härjar. Tre klasskamrater bestämmer sig för att ta reda på vilka de är.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 8 augusti 2012