Skriv om och om igen

En annorlunda bok om att skriva. Den sprudlar av kreativitet, visar på hundratals möjligheter och får skrivande att verka lustfyllt, en nästan oemotståndlig sysselsättning. Det är bara att sätta igång!

Boken innehåller massor, massor av tips på övningar och förslag till hur du kan komma igång med ditt skrivande. Den visar hur en berättelse kan vara uppbyggd, hur du skriver dialog, hur det går till när man lämnar ett manus till en redaktör och oändligt mycket mer.

De två författarna, Katarina Kuick och Ylva Karlsson, berättar hur de gör när de skriver böcker. Några ungdomar som gärna skriver berättar också om sitt skrivande. Här och där finns korta intervjuer med ytterligare ett antal författare.

Många böcker är skrivna så att man ska läsa dem från början till slut. Inte den här. Visst går det, men du kan lika bra slå upp vilken sida som helst och läsa där. Som en hjälp att hitta finns ett register längst bak i boken. Där finns också en förteckning över citat, illustrationer och fotografier som förekommer i boken.

Jag blir ivrig av den här boken. Ivrig att börja SKRIVA!!! Om jag måste välja ett enda ord för att beskriva den så blir det inspiration. Dessutom är den så snygg, gjord som ett collage med olika stilar, typsnitt, illustrationer och fotografier. Svår att motstå helt enkelt.

Boken fick 2009 års Augustpris för årets svenska barn- och ungdomsbok. Så här lyder motiveringen:

Äntligen! En faktabok som på allvar utmanar, inspirerar och ger hopp till alla som vill läsa och skriva. Författarna ger professionella verktyg och användbar kunskap som förmedlar oerhörd lust att själv skapa. En formfulländad källa till kreativitet.

Läs några sidor ur boken på Smakprov.se.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 9 december 2009