Skorstensjul

Hur ska barnhemsbarnen hinna hjälpa Niklasson att få tillbaka minnet före jul? Det blir ett magiskt äventyr! Läs den här vackra, spännande berättelsen eller be någon att läsa den högt för dig. En perfekt decemberbok.

Skorstensjul är en adventsbok där du kan läsa ett kapitel om dagen fram till julafton. Den handlar om Stella, Mago och Issa som har rymt från ett barnhem för att leta efter Magos pappa.

En kamp mot tiden

På Stockholms central möter de Niklasson som har glömt bort vem han är. Nu har barnhemsbarnen tjugofyra dagar på sig att hjälpa honom att minnas! Som tur är får de hjälp av Miriam i antikaffären och av de modiga skorstensbarnen.

Vackra bilder, en spännande berättelse och en magisk stämning!

Skorstensjul av Mårten Sandén är en perfekt bok för att komma i julstämning. Högläsning rekommenderas, det här är en underbar bok att lyssna på när någon läser högt. Men den passar förstås också bra att läsa själv, kanske läser du ett kapitel om dagen.

Mitzi i mitten

Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Mitzi gillar tysta grejer. Som att spela schack. Det gör hon så bra att hon vinner över farfar. Helt utan fusk! Hemma är det inte kul. Mamma och pappa bråkar hela tiden.