Skolstart

En rolig och gullig bok för alla som älskar enhörningar och magi!

Första boken i en alldeles ny serie om Mira och hennes enhörning Bo.

En magisk inbjudan

Mira har fått en inbjudan att börja på enhörningsskolan! Hon är överlycklig. Både hennes mamma och hennes storasyster har gått på skolan, men hon var ändå lite nervös för att hon kanske inte skulle få någon inbjudan själv. Mira tänker bli den bästa enhörningsryttaren någonsin - hon ska utföra alla uppdrag och få massor av medaljer. Och framför allt ser hon fram emot att bli bästa kompis med sin enhörning.

Inget blir som hon hoppats

Alla elever på enhörningsskolan blir tilldelade en enhörning, som går med dem på lektionerna och är med dem hela dagarna. Det är viktigt att bli god vän med sin enhörning. Mira hoppas få en enhörning som är lik hennes drömenhörning, Prinsessan Lila Skimmerhorn.

Enhörningen hon blir tilldelad är inget som det hon drömt hon. Bo är liten, rund och vill mest äta och sova. Han verkar inte alls vara intresserad av att göra som Mira vill, och de hamnar snabbt i trubbel. Tur att kompisarna Raheem och Darcy är där och kan stötta Mira.

Mira har bestämt sig - hon ska bli bästis med Bo, vad som än händer! Och visst måste han ha några bra egenskaper, eller hur?

Roligt och fantasifullt

Den här boken är väldigt rolig, och har dessutom många fina bilder! Boken passar alla som älskar magi och enhörningar, och fungerar både som högläsningsbok och att läsa själv.

Fler tips

  1. Börja skolan

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Ska du börja skolan? Pirrigt? Kul? Läs om andra barn som börjar skolan. Eller be en vuxen att läsa högt för dig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Elina Vikström den 22 april 2024