Skattjakten i Mundu Onak

Att vara kung är rätt trevligt. Men mest av allt vill lejonet Mfalme få en vän. Vilken tur att grisen Glen kommer seglande, på jakt efter en skatt.

Lejonet Mfalme har blivit kung i landet Mundu Onak. Aporna är snälla mot honom. De ger honom frukt och noppar hans päls.

Vad ska en kung göra, undrar Mfalme. Mest av allt vill han lämna sin glänta och upptäcka något nytt. Kanske få en vän. Men - Mfalme är livrädd för att lämna gläntan. Han är rädd för det okända.

En vän kommer över havet

Istället går Mfalme ner till havet. Där ser han en mystisk prick som dansar ute på vågorna. Pricken kommer närmare, det är en båt. Ombord finns grisen Glen som har rymt från sin familj. Han har kommit hela vägen över havet för att hitta en skatt så att hans storebror ska tycka om honom.

Mfalme och Glen blir vänner och ger sig tillsammans ut i Stora skogen för att leta efter skatten. Ganska snart hänger hunden Sam också med i skattsökargänget. Det blir en äventyrsresa där de måste vara modiga och får lära sig mycket.

En rolig och fartfylld högläsningsbok

Skattjakten i Mundu Onak är en rolig, fartfylld men också filosofisk bok. En berättelse om livet, makt, giftormar och om att vara sig själv. Boken passar väldigt bra att läsa högt tillsammans.

Eva Susso och Jali Madi Susso har skrivit berättelsen, och Katsiaryna Dubovik har gjort de fantastiskt fina bilderna.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 11 september 2019