Sjöjungfruodjuret

Fem kompisar med magiska krafter. Tillsammans med läraren Engelbrekt kämpar de mot hiskliga monster från barns mardrömmar.

Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver är inte som alla andra. När blixten slog ner i skolan fick de magiska krafter. En filmprojektor blev också magisk. Nu skapar den monster från mardrömmar. Med hjälp av bildläraren Engelbrekt försöker de fem vännerna bekämpa monstren.

Städdag vid sjön

Skolan är med i projektet Håll Sverige rent. Nu ska de städa vid sjön Himlapölen, folk har lämnat en massa skräp efter sig.

Då får kompisgänget den briljanta idén att slänga den magiska filmprojektorn i sjön. Tanken är att den ska sluta skapa en massa ohyggliga monster. Tyvärr går allt inte som planerat.

Farligt bad

Redan nästa dag har filmprojektorn skapat ett nytt farligt monster. Nu måste de fem vännerna försöka stoppa sjöjungfruodjuret med sina sylvassa tänder. Annars äter det upp alla som vill bada i sjön.

Monster monster är en otroligt spännande bokserie med mycket action och oväntade vändningar. Det här är bok nummer sex. Första boken heter Den köttätande tentakelväxten.

Läs mer om första boken

  1. Den köttätande tentakelväxten

    Av: Pinter, Johannes Tipsat av: Tommy Bildström

    Superkrafter, action, saker som vill äta upp barn. Ja, den här boken har allt jag vill ha, skriver Tommy på biblioteket i Nordmaling.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 31 juli 2020