Shakespeares hemlighet

Ett sedan länge försvunnet Shakespearemanuskript. En mördare som iscensätter dramernas grymma mord i verkligheten. En jakt på litteraturens dyraste guld och en flykt för livet.

Kate Stanley, regissör och Shakespeareforskare, får strax före premiären av Hamlet på London Globe Theatre, besök av sin gamla excentriska lärare, Rosalind Howard.

Kate får en liten ask av Rosalind och ett löfte om att få ta del av en sensationell upptäckt. Men innan de hinner träffas igen så brinner teatern ner och i askan hittas Rosalinds döda kropp, mördad på exakt samma sätt som Hamlets far i dramat.

Gåvan blir nyckeln

I asken finns den första ledtråden i ett Shakespeareskt pussel, en ledtråd som leder henne ut på en livsfarlig jakt i ett försök att hitta ett sedan länge försvunnet Shakespearemanuskript. Det är en jakt som går från London till Harvard till den amerikanska västern och sen tillbaka till England.

Kommer undan i sista minuten

Det är en spännande och fartfylld deckare eller thriller med många mord och med en otrolig tur för hjältinnan som undkommer i sista minuten. Kate får flera medhjälpare under resans gång och som läsare lever man hela tiden i ovisshet om de är vänner eller fiender på samma sätt som Kate inte heller säkert kan veta vem hon kan lita på.

I boken finns också många resonemang om vem som egentligen skrev Shakespeares texter. Dessa resonemang kan jag ibland tycka blir lite väl akademiska och även fundera över om det egentligen spelar någon roll efter 400 år.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 2 april 2009