Se upp för krokodilen!

Tora och pappa ska ut i skogen och tälta. Ute i vildmarken ser Tora alla möjliga farliga djur, men tråkpappa ser ingenting. Inte förrän han också glömmer vardagen och släpper fram fantasin och leken.

Pappa håller alltid på med tråkiga saker, pratar i mobilen, jobbar vid datorn, dricker kaffe. Nu äntligen ska han och Tora ut och tälta i skogen bland de vilda djuren.

Djuren i vildmarken

Först måste de handla och åka bil jättelänge. Typiskt tråkigt, tycker Tora. Till slut är de framme i vildmarken, men pappa är så upptagen av sin gps och sin mobil att han inte ser girafferna. Inte ser han boaormen eller lejonet heller. Tråkpappa, suckar Tora.

När flodkrokodilen nästan biter honom i benet inser pappa till sist att de är ute på ett riktigt äventyr. Tora och världens bästa pappa slår upp tältet vid en mystisk sjö där en snäll drake öppnar sitt gula öga på kvällen när månen går upp.

Se upp för krokodilen! är en härlig bok om en nyfiken flicka på upptäcktsfärd. Det här är Lisa Moronis debut som bilderboksförfattare. En rolig och alldeles lagom spännande vildmarkshistoria med underbara illustrationer av Eva Eriksson. En bok att läsa många gånger.

Sven sticker

Av: Adbåge, Emma Tipsat av: Annika Edlund

Sven sitter i sin trädgård, omgiven av tusen och en prylar och har inget att göra. Hela dagen är kvar och Sven har redan hunnit med allt, lekt alla lekar minst fem gånger.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 27 juli 2013