Sant eller falskt

Genom att luras kan du lära dig mycket. Boken innehåller 19 sant-eller falskt-historier, där du kan testa vad du faktiskt vet eller bedöma om något är rimligt eller inte.

I den här faktaboken kan du läsa mer eller mindre trovärdiga berättelser. De handlar om allt från de första olympiska spelen år 776 före Kristus, till forskaren Roman Duran som försvann i tiden med sin tidsmaskin. Uppmaningen till dig är att avgöra vilka av berättelserna som är sanna och vilka som är falska?

Vad tror du?

Kapitlen i boken är utformade på samma sätt. Först berättas historien på en eller två sidor. Därefter får du möjlighet att gissa vad du tror. Sist i kapitlet kan du läsa det rätta svaret, med en förklaring till varför det som påstås i berättelsen är sant eller inte kan vara sant. Det är genom förklaringarna du får en massa ny kunskap i olika ämnen.

Hur du lurar andra

Gillar du att testa dina kompisars kunskaper med sant-eller-falskt-historier? I slutet av boken får du tips på vad du ska tänka på ifall du vill göra egna historier. Det är viktigt att inte allt i berättelsen är påhittat och du måste vara extra noga med att beskriva detaljerna. Det ger ett trovärdigt intryck, även när du försöker luras.

Supersmart

Av: Höjer, Dan Tipsat av: Maria Nordenback

Vad menar vi när vi säger att någon är smart? I den här lättlästa faktaboken kan du läsa om smarta människor, djur och uppfinningar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nordenback den 19 augusti 2014