Saker vi kunde berätta

Tony Parsons senaste roman utspelar sig natten mellan 16 och 17 augusti 1977. Natten då Elvis Presley dog.

Natten då Elvis Presley dör får vi följa tre unga musikjournalister i Londons nattliv. Alla har varsitt uppdrag för kvällen och ingenting kommer se likadant ut när solen går upp.
 
Terry har just kommit hem från Berlin där han gjort en djupintervju med rockstjärnan Dag Wood. Wood är på väg till London och Terry längtar intensivt efter att få presentera sin nye vän för sin flickvän.
 
Rays artiklar har blivit för likartade. Han är den enda på redaktionen som fortfarande håller fast vid det som innebar långt hår och utsvängda byxor. Chefredaktören har gett honom en sista chans att rädda sig kvar; "Ett scoop ikväll eller du är ute".
 
Leon har retat upp Dagenham Dogs vars favoritband han nyss skrivit ner. För att undgå att bli slagen sönder och samman av gänget tar han sin tillflykt till ett diskotek. Där står han snart öga mot öga med världens vackraste flicka.
 
Äntligen har Tony Parsons satt sig ner för att skriva om sin tidigare karriär som musikjournalist. Saker vi kunde berätta är skriven på samma drivna prosa som i hans tidigare romaner. Här ger Parsons en ögonblicksbild av London i slutet av 70-talet, ett London som jag bara kan sörja över att jag var för ung för att uppleva. 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 18 december 2006