Saker som aldrig händer

Andreas har varit ihop med underbara Hanna i snart ett år. Det han aldrig trodde skulle hända, hände verkligen.

Hanna ville vara ihop med honom. Bättre än allt annat han vågat drömma om. Men på sistone har en obestämd, lite obehaglig känsla kommit över Andreas när han är med Hanna.

Allt verkar som vanligt men det är NÅGONTING. Den där känslan. Ska han fråga vad det är, ha ett allvarlig samtal? Men nej, han vågar inte, för tänk om.

Allt förändras

Inte blir det bättre av att han måste flytta tillbaka till pappa nu när mamma flyttar från stan. Tillbaka till vischan, tillbaka till grannkompisen Erik. Att vara 17 år och sakna sin mamma känns både pinsamt, svårt och deppigt.

Erik och Andreas har dessutom inte umgåtts på flera år. Tidigare var de allra bästa kompisar men nu har de ingenting gemensamt verkar det som.

Någon att räkna med?

Men när det jobbiga med Hanna och hennes avoghet blir uppenbart känner sig Andreas sviken av kompisarna. De verkar ha vetat allt hela tiden. Då finns Erik där som en räddare i nöden.

Johanna Lindbäck skriver med inlevelse om tråkighet, grubblerier och våndor. Om den svåra men härliga ungdomstiden då allt känns så definitivt. Då allt verkligen kretsar kring köttets lust och själens obotliga ensamhet. Det här är härlig läsning att känna igen sig i, att lära sig av, att njuta av.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 1 oktober 2010