Sagospelet Äventyr

Jaga drakar, hitta en skatt eller rädda en bortrövad prins. I fantasy-världen Masona kan du vara vem du vill. Ta med dina vänner på en fantastisk resa.

I Masona finns modiga riddare, mäktiga magiker och starka prinsessor. Drakar flyger över himlen och på ön Komino finns talande djur. Det bästa är att du också kan vara i den här världen.

Du och dina kompisar kan skapa era egna berättelser. Leta efter glömda skatter, rädda en bortrövad prins eller slåss mot en eldsprutande drake. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Skapa äventyr tillsammans

Sagospelet Äventyr är ett rollspel för barn från fem år och uppåt. Det är en blandning av lek och spel. Du och dina kompisar skapar och berättar äventyr tillsammans. Reglerna är enkla.

Regelbok, papper och penna, tärningar och minst en kompis är det som behövs för att spela. En person är spel-ledare och berättar vad som händer. Alla andra spelar varsin rollperson och bestämmer vad den gör och säger.

Fler äventyr och svårare regler

Spel-ledaren kan hitta på egna äventyr. Det finns också färdiga äventyr i regelboken. Är du lite äldre och vill ha det svårare finns det fler regler. Då blir det ännu mer spännande.

Ännu fler äventyr finns att ladda ner från Sagospelet Äventyrs hemsida.

Läs mer

  1. Rollspel för barn

    Skrivet av: Marie Östling

    Drömmer du om att gå på äventyr i magiska världar? Då är rollspel något för dig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Marie Östling den 28 april 2020