Sagor om natten

Det är dags att gå och lägga sig. "Berätta tre sagor, mamma" säger den lilla björnen.

Mamma Björn berättar tre sagor. En om nattvakterskan som ser till att alla går och lägger sig. En om flickan Zhora som letar björnbär och går vilse i skogen. Och en om Bo som inte kan sova. 

Inuti ramsagan ryms tre berättelser om sömn och nattens väsen. Det är lugnt, stilla och drömlikt, men med ett djup som rymmer både ljus och mörker. Bra godnattläsning för barn mellan ungefär 4 och 8 år. 

Kitty Crowhters bildvärld är karaktäristisk och öppnar dörren till fantasin. Hon experimenterar med form och färg för att skapa sina berättelser. I Sagor om natten har färgen rosa fått ta extra mycket plats. 

Våra texter

 1. Uttrycker stora känslor med små medel

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  När illustratören och bilderboksskaparen Kitty Crowther besökte bokcafé Pilgatan i februari pratade hon om sina böcker, sitt sätt att arbeta och sin syn på läsning och bilder. Men också en hel del om våra sinnen.

 2. God natt-läsning

  Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

  Här är tips på bilderböcker att läsa på kvällen när det snart är dags av sova. På svenska och andra språk. Några godnatt-visor finns här också.

 3. Rotbarnet

  Tips Av: Crowther, Kitty Tipsat av: Annika Edlund

  Leslie bor i en stor och djup skog. En skog som inte finns på kartan och som några kallar för världens ände. Tre nätter i rad har hon följt spåren efter en räv som äter upp hennes hönor.