Sagan om den nyfikna abborren

”…stackars alla människogrodor som måste gå omkring på två ben på det torra, i stället för att glida fram som vi genom det härligt friska, klara vattnet!” Så slutar Elsa Beskows saga om den lilla abborren som är så nyfiken att han till slut fastnar på en metkrok och dras upp ur sjön och hamnar på det torra.

Den nyfikna abborren Kvick har tur, när han metas upp av gossen, ”människogrodan” Thomas. Thomas har inte hjärta att steka fisken till middag utan krokar av den och sätter den i en glasburk med vatten.
 
Abborrens fisk-vänner saknar honom dock, och ber gamla fru grodfen att hjälpa dem upp på land, så att de kan hämta tillbaka abborren Kvick.
 
Som tack för att Thomas behandlat Kvick så väl, lär en av grodorna honom att simma grodsim. Mest av allt önskar sig Thomas ändå att lära sig fisksim, för det är det allra finaste, enligt både honom och abborren Kvick.
 
En bilderbok med vackra illustrationer av Elsa Beskow om livet i sjön, där både fakta och fantasi vävs ihop på ett förtjusande sätt. För de barn som orkar lyssna till en lite längre berättelse.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nordenback den 1 september 2008