Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren

Mystiska och märkliga ting sker i den lilla staden Broborg. En mordbrännare härjar och ingen verkar kunna stoppa honom.

Harriet är en rultig hund och en misslyckad bagerska som driver konditori Skitiga bullen.

Ett misslyckat fik

Bland hennes få stamgäster finns den snåle grisen Storm med små stickiga ögon, och den korrumperade polispaddan Lampa med bred mun och ärrig hy. Där finns också hunden Sven med snälla bruna ögon. Honom är Harriet lite kär i.

Ingen kommer till Skitiga bullen för att det är gott eller trevligt, bara för att det är billigt. En dag bestämmer Harriet att hon ska slå världen med häpnad. Hon vill inte vara misslyckad längre.

Från olycka till mirakel

Något storartat ska hon baka. Det ska bli croissanter! Men när hon som vanligt vimsar till receptet och häller massor av jäst i sin bakmaskin går allt förfärligt fel.

Degen som väller ut kväver henne nästan, hon försöker stänga av maskinen men dras in just som gräddningen sätter igång.

Det som borde ha blivit en dödsolycka blir i stället ett mirakel. När Harriet vaknar flera timmar senare är hon en helt ny hund. Med sina nya superkrafter kanske hon kan bli den som hjälper polisen att stoppa den fasansfulle brännaren. Men vem i den lilla staden kan man egentligen lita på?

Frida Nilsson har också skrivit böckerna om Hedvig. Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren är en skruvad och rolig, mörk och våldsam historia där vad som helst kan hända.