Rotbarnet

Leslie bor i en stor och djup skog. En skog som inte finns på kartan och som några kallar för världens ände. Tre nätter i rad har hon följt spåren efter en räv som äter upp hennes hönor.

Av: Crowther, Kitty
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2011
Låna

Leslie smyger, djupt nerböjd i skogen. Hon hör ljud, som om någon gråter och rävens spår försvinner in i mörket, in i en tunnel. Leslie följer efter utan att veta att hon just stigit in i en värld som inte är hennes.

Hon följer spåren som nu liknar små, små avtryck av händer. Leslie hör barngråt och vill rädda barnet till varje pris. Hon är inte rädd.

Så ser hon en liten varelse, stor som ett barn men som ser ut som en rot. Leslie närmar sig sakta och försiktigt, för att inte skrämmas nynnar hon en sång. Varelsen berättar att hans föräldrar är borta. Leslie frågar om han vill följa med henne och det vill det lilla rotbarnet.

Vackert och skrämmande för små och stora

Boken om Leslie och Rotbarnet är både otroligt vacker och väldigt skrämmande. Bilderna i boken är mycket spännande och mycket karaktärisktiska för Kitty Crowther. Hon har en egen lite kantig stil, tecknad med färgpennor och med mycket svärta.

En magisk och gåtfull modern saga. En makalös bilderbok av 2010 års ALMA-pristagare, Kitty Crowther. Jag tycker jättemycket om den här boken och tror den kan ge lika mycket till en vuxen läsare som till ett barn. Här finns mycket att prata om!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 augusti 2011