Romarblod

En spänningsroman som utspelar sig under romartiden.

Av: Saylor, Steven
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2005
Låna

Vi åker tillbaka till antikens Rom omkring år 80 f.Kr, mitt under en tid av stor politisk oro. Lucius Cornelius Sulla har utsetts till diktator och utrensning och mord av politiska motståndare hör till vardagen. 

Den unga Cicero försvarar i sitt första stora mål en jordägare som anklagas för fadermord. Han anlitar privatdetektiven Gordianus, som även kallas Gordianus ”Hittaren”, för att gräva fram fakta i fallet.

Gordianus sökande för honom genom Roms farligaste slumområden till dekadenta fester i de rika och mäktigas trädgårdar. Längs vägen upptäcker han en härva av lögner, svek och förvridna passioner.

Gordianus avslöjanden hotar Roms högste makthavare och ju närmare sanningen han kommer, desto farligare blir det för Gordianus.

Författaren Steven Saylor beskriver antikens Rom på ett väldigt levande sätt, som verkligen ger mig en känsla av hur det kunde ha varit att vistas i forntidens största stad.

Romarblod är den första i en serie historiska spänningsromaner om privatdetektiven Gordianus, alla med utgångspunkt i något av Ciceros autentiska rättsfall.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Craig McDonald den 12 maj 2016